HOLISTYCZNA WYSOKIEJ JAKOŚCI KARMA Z KACZKI I BAŻANTA BEZ ZBÓŻ I BEZ ZIEMNIAKÓW.
Mięso kacze jest idealnym źródłem białka. Ma wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (PUFA), które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Jest doskonałym źródłem niacyny (witaminy B3). Niacyna odgrywa ważną rolę w procesach metabolicznych w organizmie, a jednocześnie obniża poziom cholesterolu we krwi. Mięso kacze zawiera również witaminy A i C oraz minerały, zwłaszcza żelazo, wapń i selen. Bażant jest bardzo dobrym źródłem witaminy B12, fosforu i selenu. Połączenie mięsa kaczego i bażanciego stanowi dietetycznie zrównoważoną i bogatą dietę z niezbędnym dostarczaniem niezbędnych aminokwasów.
Skład: odwodniona kaczka (30%), odwodniony bażant (22%), żółty groch (20%), tłuszcz z kurczaka (chroniony tokoferolami 8%), mięso z kaczki (5%), wątroba z kaczki (3%), jabłka (3%), skrobia z tapioki (3%), olej z łososia (2%), marchew (1%), siemię lniane (1%), ciecierzyca (1%), hydrolizowane skorupki skorupiaków (źródło glukozaminy, 0,026%), ekstrakt z chrząstek (źródło chondroityny, 0,016%), drożdże piwne (źródło mannan-oligosacharydów, 0,015%), korzeń cykorii (źródło frukto-oligosacharydów, 0,01%), juka schidigera (0,01%), alga morska (0,01%), psyllium (0,01%), tymianek (0,01%), rozmaryn (0,01%), oregano (0,01%), żurawina (0,0008%), borówki (0,0008%), maliny (0,0008%).
Dodatki odżywcze w 1kg: witamina A (E672) 20 000 IU witamina D 3 (E671) 1 500 IU witamina E (α-tokoferol) (3a700) 400 mg cynk (E6) 85 mg żelazo (E1) 70 mg mangan (E5) 35 mg jod (E2) 0,65 mg miedź (E4) 15 mg selen (3b8.10) 0,25 mg
Składniki analityczne w 1 kg: białko surowe 37,0 % zawartość tłuszczu 18,0 % popiół surowy 8,5 % włókno surowe 2,5 % wilgotność 10,0 % wapń 1,8 % fosfor 1,5 %
Energia metaboliczna 3 900 kcal/kg. Omega 3: 0,33 %, Omega 6: 2,34 %.