Acerola (Malpighia glabra) jest naturalnym źródłem witaminy C, która poprawia wchłanialność bioaktywnych substancji grzybów leczniczych przez organizm ludzki.
Ekstrakt jest standaryzowany na 25% zawartość witaminy C.
W 500 mg ekstraktu (zawartość jednej kapsułki) nasze ciało otrzymuje 125 mg witaminy C, co stanowi = 156% RWS (zalecana dzienna dawka). Zawiera również witaminy z grupy B, beta-karoten, witaminy A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, E, minerały takie jak np. potas, magnez, cynk, wapń, żelazo, miedź, fosfor, a także glukozę, fruktozę, sacharozę i inne niezbędne bioflawonoidy, substancje antyoksydacyjne takie jak fenole, pigmenty fenolowe (pelargonina, malwidyna), kwercetyny, kemferol, kwasy fenolowe - kumarynowy, ferulowy, kawowy… antocyjany itp.
Skład w 1 kapsułce:
Acerola, Malpighia glabra, ekstrakt z owocu 25% witaminy C - 500mg
odpowiada 125 mg witaminy C = 156 % RWS (zalecana dzienna dawka)
Nie zawiera kofeiny, glutenu, konserwantów, barwników ani cukru.
Zawartość opakowania: 90 kapsułek roślinnych i 500mg ekstraktu (odpowiednie również dla wegan)
Dawkowanie:
Zwykła dawka
1 kapsułka dziennie
Kapsułki przyjmuj na czczo (min. 20 minut przed posiłkiem lub 30 minut po posiłku), popijaj wodą lub słabą zieloną herbatą. U dzieci dawkowanie jest zmniejszone proporcjonalnie do wieku.
Ostrzeżenie:
Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 lat, dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Nie przekraczaj zalecanej dziennej dawki. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Produkt nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Nie zawiera kofeiny, glutenu, konserwantów, barwników ani cukru.