Maliny suszone mrozem, czyli liofilizowane maliny Allnature, zawierają dzięki delikatnej formie przetwarzania dużą ilość składników odżywczych, witamin, minerałów i innych cennych substancji. W przeciwieństwie do zwykle suszonych owoców, owoce liofilizowane przechodzą proces gwałtownego zamrażania, a następnie powolnego suszenia w próżni. Wynikiem jest owoc, który jest pozbawiony 95% wody, a ewentualnie także alkoholu lub kwasu octowego. Jednocześnie tak przetworzone owoce
zachowują swój unikalny słodki smak, bez potrzeby jakiegokolwiek dosładzania. Dużą zaletą liofilizowanych malin jest między innymi ich długa trwałość, naturalny zapach i trwałość koloru. Liofilizowane owoce można używać zarówno jak świeże, tak i zwykle suszone owoce. Stanowi nie tylko świetną przekąskę, ale znajduje również zastosowanie w kuchni przy przygotowywaniu deserów, kasz czy smoothie.
Uwaga:
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, sezamu i orzechów.
Skład:
Maliny liofilizowane.
Zawartość:
20 g
Producent:
Allnature s.r.o, Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Republika Czeska.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna | 1250 kJ/300 kcal |
Tłuszcze | 4,6 g <0,1 g |
Węglowodany | 36 g |
Białka | 7,9 g |
Sól | 0,02 g |