Maliny suszone tzw. liofilizacją – gwałtownym zamrożeniem i następnym powolnym suszeniem w próżni, które pozbawia maliny 95% wody i zachowuje kolor, smak, zapach, witaminy i składniki odżywcze świeżych owoców. Możesz je dodać do jogurtów, kasz, musli, deserów lub po prostu podjadać, gdy masz ochotę na coś smacznego.
Maliny liofilizowane są bez dodatku cukru i konserwantów.
Ostrzeżenie:
Alergeny: Może zawierać gluten, orzeszki ziemne, soję, mleko, orzechy, sezam i dwutlenek siarki.
Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Skład:
Maliny pozbawione wody przez mrożenie sublimacyjne.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna | 1364 kJ/326 kcal |
Tłuszcze - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,3 g 0,16 g |
Węglowodany - w tym cukry | 50,2 g 33,1 g |
Białka | 7,7 g |
Sól | 0 g |