Skład: pszenica, kukurydza, kiełki pszenicy, zioła
(pokrzywa, mniszek lekarski, babka lancetowata), suszone jabłka, lucerna,
szpinak, drożdże piwne, siemię lniane, wapień,
mannanoligosacharydy (75 mg/kg), fruktooligosacharydy
(50 mg/kg), ekstrakt z jukki schidigera (45 mg/kg).
Składniki analityczne: białko surowe 17,0 %,
tłuszcz surowy 4,5 %, włókno surowe 5,0 %, popiół surowy
4,0 %, wilgotność 10,0 %, wapń 0,6 %, fosfor 0,6 %, sód
0,03 %.
Dodatki odżywcze w 1 kg: witamina A
10 200 m.j., witamina D3 1 250 j.m.j., witamina E
(alfatokoferol) 70 mg, witamina C 80 mg, witamina K 0,1 mg,
witamina B1 1 mg, witamina B2 2 mg, witamina B3 6 mg,
witamina B5 3,5 mg, witamina B6 1 mg, witamina B9 0,12 mg,
witamina B12 0,02 mg, biotyna 1 mg, chlorek choliny 200 mg,
cynk 72 mg, żelazo 40 mg, mangan 54 mg, miedź 10 mg,
jod 1,8 mg, selen 0,21 mg.