Canvit Veggie to zbilansowana mieszanka suszonych warzyw przeznaczona dla psów i kotów karmionych metodą B.A.R.F. lub innym rodzajem niekompletnej diety (gotowane jedzenie, konserwy, ekonomiczne granulki). Warzywa są ważnym źródłem niezbędnego błonnika, witamin, minerałów i różnych biologicznie aktywnych substancji, których zwierzę nie jest w stanie uzyskać z mięsa. Aby dawka paszy była zrównoważona, konieczne jest uzupełnienie tych cennych składników dodatkowo w formie dodatku warzywnego.
Canvit Veggie to kompletna mieszanka warzywna szpinaku, pasternaku, pietruszki, selera, buraków i marchwi. Delikatnie przetworzony liofilizowany i drobno mielony dodatek warzywny, który służy jako pełnowartościowy zamiennik świeżych warzyw. Codzienne podawanie zalecamy szczególnie u zwierząt, które całkowicie odmawiają świeżych warzyw lub wybierają tylko określone rodzaje przyjmowanych warzyw. Drobno zmielona mieszanka gwarantuje pełne wykorzystanie składników odżywczych, a dodatkowo ogranicza wybredność psa.
Podawany jest jako dodatek do surowego mięsa przy diecie BARF, gotowanej karmy, konserw i innych niekompletnych karm. Zazwyczaj dodatek stanowi do 30% dawki paszowej. Załącznik powinien zawierać owoce, warzywa, zioła i błonnik w postaci drożdży piwnych, mielonego nasiona konopi lub innych źródeł bogatych w witaminy, mikroelementy, aminokwasy i inne niezbędne składniki odżywcze.
Wskazania: Suplement diety dla psów i kotów karmionych B.A.R.F., gotowaną karmą lub innymi niekompletnymi pokarmami
Naturalne źródło błonnika i witamin dla psów i kotów
Zalecana dzienna dawka: na 10 kg psa: 5-10 g = ½ – 1 łyżka stołowa dziennie
na 5 kg kota: 3 - 5 g = 1 płaska łyżeczka - ½ łyżki stołowej dziennie
Opakowanie 800 g Canvit Veggie dla psa do 10 kg wystarcza przy codziennym podawaniu na okres 5 – 10 miesięcy. Codziennie podaje się przede wszystkim psom i kotom, które całkowicie odmawiają świeżych warzyw lub wybierają tylko określone rodzaje warzyw. Dla innych wystarczy podawać 1-2 razy w tygodniu jako urozmaicenie świeżych warzyw.
Skład:
szpinak 30%, pasternak 5%, pietruszka 15%, seler 5%, burak czerwony 20%, marchew 25%.
Składniki analityczne:
wilgotność 4,79 %, włókno surowe 9,98 %, tłuszcz 2,03 %, białko surowe 15,77 %, popiół surowy 11,01 %.
100% naturalny produkt bez konserwantów, bez barwników, bez sztucznych aromatów, bez chemicznych wzmacniaczy smaku i bez genetycznie modyfikowanych surowców.