Opis Healler HEM - żelazo hemowe 60 kapsułek
Healler HEM
Odpowiedni suplement
przy niedoborze żelaza w diecie, w ciąży
przy intensywnym uprawianiu sportu, gdy występuje długotrwałe obciążenie stóp, zwłaszcza podczas biegania
podczas rekonwalescencji po chorobach zapalnych
Charakterystyka:
Tiamina przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania serca i prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Ryboflawina to witamina z grupy B przyczyniająca się do zmniejszenia zmęczenia i znużenia, do utrzymania prawidłowego stanu błon śluzowych i skóry, przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym, do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, do utrzymania prawidłowego stanu wzroku, przyczynia się do prawidłowego metabolizmu żelaza i czerwonych krwinek.
Hemolizat bydlęcy zawiera żelazo hemowe, które jest bardzo dobrze przyswajalne i nie tworzy chelatów z innymi produktami spożywczymi.
Lizat komórek wątroby bydlęcej zawiera szereg ważnych enzymów i białek.
Żelazo hemowe jest zawarte w hemoglobinie (w czerwonych krwinkach) i w mioglobinie (komórki mięśniowe, wątroba). Podczas gdy żelazo niehemowe jest trójwartościowe Fe3+ i do jego wchłonięcia konieczna jest zmiana w przewodzie pokarmowym na dwuwartościowe Fe2+, żelazo hemowe jest już dwuwartościowe. Jego wchłanianie jest bezpośrednie i wchłania się do 50% podanej ilości.
Żelazo niehemowe reaguje z wieloma produktami spożywczymi (herbata, kawa, jajka, mleko itp.).) i bardzo łatwo tworzą w żołądku niewchłanialne chelaty. Te chelaty mogą podrażniać błonę śluzową przewodu pokarmowego i mogą prowadzić do całego szeregu nieprzyjemnych skutków ubocznych (zgaga, wzdęcia, zaparcia, biegunka). Żelazo hemowe nie tworzy chelatów i jest tolerowane bez skutków ubocznych.
Zalecane dawkowanie:
Jedna do dwóch kapsułek 2 razy dziennie, popić odpowiednią ilością płynów.
Produkt nie jest substytutem zróżnicowanej i zrównoważonej diety oraz zdrowego stylu życia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Niewłaściwe dla dzieci poniżej trzeciego roku życia.
Opakowanie:
60 kapsułek.
Przechowywanie:
W temperaturze pokojowej w suchym i ciemnym miejscu
Minimalna trwałość 3 lata.