Opis Migdały w mlecznej czekoladzie i cynamonie 1kg
Migdałowiec należy do drzew wyróżniających się bogatym kwitnieniem, które rodzi pestkowce z zieloną, owłosioną powierzchnią. Wewnątrz pestkowców znajdziemy spłaszczone nasiono z dziurkowaną powierzchnią, które skrywa ulubione jądra migdałów. Migdały są bardzo bogate w magnez, który w połączeniu z wapniem zapewnia naszemu ciału mocne paznokcie, włosy i zdrową skórę. Dalej magnez jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania serca i układu nerwowego, dlatego spożywanie migdałów jest często zalecane przy różnego rodzaju zaburzeniach psychicznych i nerwicach. Migdały są dla nas ważne nie tylko ze względu na wysoką zawartość magnezu, ale są także bogate w białka, witaminy B1, B6 i E. Regularne spożywanie migdałów korzystnie wpływa na przeciwdziałanie demineralizacji kości lub osteoporozie, dodaje kościom i mięśniom siły oraz pomaga nam przezwyciężać zmęczenie i depresję.
Alergeny: produkt zawiera orzechy i produkty z nich, mleko (laktoza) i produkty z niego oraz może zawierać orzeszki ziemne.
Skład: polewa czekoladowa bonnerex 69% (cukier, tłuszcz roślinny palmowy, serwatka z mleka, mąka ryżowa, kakao 2,5%, lecytyna słonecznikowa E322, guma arabska, szelak E904), migdały 31%.
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w temperaturze nie wyższej niż 20 °C i wilgotności względnej nie wyższej niż 65 %.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna 2386 kJ/573 kcal
Białko 9,1 g
Tłuszcze 37,7 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 13,7 g
Węglowodany 47,2 g
W tym cukry 43,8 g
Błonnik 4,5 g
Sól 0,2 g