Multimilk to mleczny substytut dla cieląt, który łączy wysokiej jakości surowce mleczne z nowoczesną technologią suszenia rozpyłowego. Dzięki temu zapewniona jest doskonała strawność, wysoka zawartość białek zwierzęcych i minimalne ryzyko zaburzeń trawiennych.
Zalety
| Skład | Multimilk | Multimilk Vital |
| Zawartość składnika mlecznego % | 80 | 85 |
| Suszona serwatka % | 65 | 65 |
| kon. białkowego pro. % | ||
| Suszone odtłuszczone mleko % | ||
| Olej kokosowy rafinowany % | 5,6 | 15,6 |
| Olej lniany % | 0,5 | |
| Białko pszeniczne hydrolizowane % | 7,5 | 10 |
| Olej palmowy rafinowany % | 10,4 | 1,7 |
| Koncentrat białka sojowego % | 7,5 | |
| Substancje azotowe % | 21 | 21 |
| Immunoglobuliny (ppm) | 2000 | |
| Tłuszcz % | 16 | 17 |
| Błonnik % | 0,2 | 0,02 |
| Popiół % | 8 | 8 |
| Ca % | 0,8 | 0,7 |
| P % | 0,7 | 0,6 |
| Na % | 0,6 | 0,6 |
| Treonina % | 1 | 0,9 |
| Lizyna % | 1,75 | 1,3 |
| Metionina % | 0,45 | 0,4 |
| Se ppm | 0,4 | 0,4 |
| Omega 3 (alfa lin kwas.) ppm | 2750 | |
| Wit. A m.j. | 25000 | 25000 |
| Wit. D3 m.j. | 4500 | 4500 |
| Wit. E (jako alfa tokoferol) m.j. | 300 | 300 |
| Wit. C m.j. | 300 | 300 |