Nasiona chia są obecnie wielką nowością i wiemy dlaczego! Są najbogatszym źródłem kwasów tłuszczowych Omega-3 na naszej planecie i aktywnie obniżają "zły" cholesterol LDL. Zawierają więcej antyoksydantów niż superowoc jagody, a ponadto jeszcze 9 aminokwasów. Jednocześnie nasiona chia są bogatym źródłem magnezu i żelaza oraz są odpowiednie dla osób uczulonych na gluten. Dzięki zdolności wchłaniania wody i lekkiego pęcznienia, ich spożycie zapobiega uczuciu głodu i wspomaga w dietach redukcyjnych. Możesz je dodać do musli, jogurtów lub smoothie.
Alergeny: produkt może zawierać zboża zawierające gluten oraz nasiona sezamu i produkty z nich. Skład: całe nasiona salvia hispanica 100 %.
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w temperaturze nie wyższej niż 22 °C i wilgotności względnej nie wyższej niż 70%.
Wartości odżywcze na 100g: Wartość energetyczna 1632 kJ/390 kcal Białko 20 g Tłuszcze 34 g Nasycone kwasy tłuszczowe 3,4 g Węglowodany 36 g W tym cukry 2,15 g Błonnik 21 g Sól 0,09 g