SKORUPKI JAJ
Źródło wapnia, kolagenu, glikozaminoglikanu i elastyny.
Cel zastosowania: Suplement diety dla psa. Odpowiednie dla psów w każdym wieku i wszystkich ras. Błona skorupki jajka jest bogatym źródłem kolagenu, glikozaminoglikanu i elastyny - substancji niezbędnych do odżywiania stawów. Te błony w mące pojawiają się jako mniejsze elastyczne kawałki. Skorupki są naturalnym surowcem podobnie jak kości. Pies jest bardzo dobrze przystosowany do trawienia i wykorzystania wapnia z nich. Drobno zmielone skorupki jajek łatwo przylegają do surowego mięsa, łatwo się mieszają z mielonym mięsem, konserwami, wilgotnymi dodatkami lub z granulkami namoczonymi w oleju czy bulionie. Nie wpływają na smak ani zapach karmy. Jeden gram mielonych skorupek jaj zawiera 350 mg czystego wapnia.
Skład: suszone skorupki jaj.
Analiza: Popiół 88,7%, Wapń 35%, Fosfor 0,22%, Sód 0,15%, Potas 0,1%, Magnez 0,41%, Żelazo 21 mg na 1kg produktu
Odpowiednie jako suplement diety.
100% NATURALNY PRODUKT BEZ KONSERWANTÓW, DODATKÓW SMAKOWYCH I BARWNIKÓW.