Wysoka zawartość mięsa: Dzięki 70% mięsa i podrobów, Rinti Kennerfleisch jest bogate w kawałki naturalnego mięsa – i to właśnie te kawałki odróżniają prawdziwe Rinti Kennerfleisch. Z kwasami tłuszczowymi omega-3: Te wielonienasycone kwasy tłuszczowe wspierają układ odpornościowy i chronią komórki. Olej lniany jest bogaty w omega-3. Z błonnikiem buraczanym: Bogate w błonnik, który ma korzystny wpływ na trawienie.
Skład:
70% mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego* (w tym serca drobiowe (15% serc kurczaka)), minerały, olej lniany (0,2%), włókno buraczane (0,2%), suszone buraki czerwone.
*Pojęcie „produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego” jest wymogiem UE. RINTI używa podrobów, takich jak wątroba, płuca, serce, wymię, nerki, żołądki, żwacze i inne, które nie są potrzebne ani przeznaczone do spożycia przez ludzi. Te podroby pochodzą od zwierząt, które zostały skontrolowane i zatwierdzone przez weterynarzy.
Substancje dodatkowe:
Witamina D3: 300 IU, Witamina E (jako all-rac-alfa-tokoferylacetat): 40 mg, Cynk (jako tlenek cynku): 30 mg, Mangan (jako siarczan manganu, monohydrat): 2 mg, Miedź (jako siarczan miedzi pięciowodny): 3 mg
Skład analityczny:
Białko surowe 11%
Zawartość tłuszczu 8%
Błonnik surowy 0,6 %
Popiół surowy 2,5 %
Zawartość wilgoci 77%
Wapń 0,3 %
fosfor 0,25 %
Zawartość kaloryczna / 100 g: 115 kcal