Przysmak do żucia Vetri Liver Canine zawiera 15 czynników, które synergicznie wspierają zdrowie wątroby i są zawarte w wysoko przyswajalnych przysmakach do żucia o smaku wątróbki drobiowej. Ta receptura jest zaprojektowana w celu wspierania zdrowia wątroby, metylacji i ich funkcji detoksykacyjnych.
Vetri Liver Canine wspiera: - fazy I i II procesów detoksykacji wątroby,
- metabolizm tłuszczów,
- ochronę antyoksydacyjną,
- produkcję glutationu i SAMe,
- metylację poprzez produkcję SAMe.
Faza I detoksykacji neutralizuje niepożądane chemikalia poprzez konwersję toksyn, takich jak leki, hormony, pestycydy, zanieczyszczenia, dodatki do żywności i różne toksyny na mniej szkodliwe substancje. W trakcie tego procesu są produkowane wolne rodniki, które, w przypadku nadmiernej ilości, mogą nawet uszkadzać komórki wątroby. Składniki odżywcze wspierające ten proces to witaminy z grupy B, witamina E, kwas foliowy, glutation i przeciwutleniacze.
Faza II detoksykacji usuwa niepożądane substancje z organizmu poprzez przekształcenie ich w chemikalia rozpuszczalne w wodzie, które można łatwo wydalić z żółcią lub moczem. Wśród składników wspierających procesy fazy II znajdują się glutation, cysteina i kurkuma. Faza II jest również nazywana szlakiem sprzęgania, ponieważ to tutaj komórki wątroby dodają dodatkowe substancje (cysteinę, glicynę lub cząsteczki siarki) do toksycznej substancji lub leków, aby uczynić je mniej szkodliwymi. Właśnie w trakcie tego procesu generowane są wolne rodniki, które w nadmiernej ilości mogą nawet uszkodzić komórki wątroby.
Ważne składniki obejmują Gluta-Syn w celu wspierania produkcji glutationu i detoksykacji wątroby.
DMG (N,N-Dimetyloglicyna) dla wsparcia produkcji glutationu, SAMe, aminokwasów siarkowych oraz dla wsparcia układu odpornościowego.
Betaina (TMG) na wsparcie produkcji DMG, glutationu i metylacji homocysteiny do metioniny.
N-Acetylocysteina dla wsparcia antyoksydacyjnego, dostarczania siarki i produkcji glutationu.
Ostropest plamisty na wsparcie poziomu glutationu i działania detoksykacyjnego wątroby.
Kurkuma wspiera funkcję wątroby i funkcje pęcherzyka żółciowego, stymulując przepływ żółci i zapewniając wsparcie antyoksydacyjne.
Wyciąg z liści karczocha w celu normalizacji metabolizmu wątroby i wsparcia przepływu żółci.
Witamina A dla ochrony wątroby przed wolnymi rodnikami.
Witamina E jest ważnym antyoksydantem, który pomaga chronić wątrobę przed nagromadzeniem miedzi.
Cynk działa jako antyoksydant, hamując peroksydację lipidów i pomaga chronić przed zwłóknieniem.
Witaminy B dla wsparcia energii i reakcji metylacyjnych.
Instrukcja użytkowania / dawkowanie smakołyków do żucia Podawaj 1 smakołyk do żucia na 13 kg masy ciała, dziennie.
Jedno opakowanie zawiera 60 kawałków do żucia.
Aktywne składniki w około 1 przysmaku do żucia Nieaktywne składniki drożdże piwne, smak wątróbki drobiowej, kwas cytrynowy, gliceryna, mieszane tokoferole, kwas propionowy, opatentowana mieszanka (maltodekstryna, alginian sodu i siarczan wapnia), ekstrakt z rozmarynu, olej słonecznikowy, dwutlenek krzemu, lecytyna sojowa, olej roślinny.