Przysmak do żucia Probiotic Everyday z recepturą wspierającą zdrowie układu trawiennego.
Dostarcza 1 bilion CFU probiotyków w 1 kawałku.
Zawiera rozpuszczalny błonnik z FOS (fruktooligosacharydy).
Jest bardzo smaczna, a psy uwielbiają ten smak!
Zawiera wysoce stabilne probiotyczne gatunki tzw. GanedenBC30TM (Bacillus coagulans).
O PROBIOTYKACH
Probiotyki to korzystne mikroorganizmy, które pomagają kontrolować krytyczną równowagę w układzie trawiennym. Zapobiegają wzrostowi niepożądanych mikroorganizmów. Równowaga wewnątrz układu trawiennego jest niezbędna do utrzymania zdrowego jelita, chroni przed chorobami, poprawia trawienie i poprawia ogólny stan zdrowia. Obok przewodu pokarmowego mikroflora występuje również w innych obszarach, gdzie błony śluzowe są narażone na inne środowisko, takich jak skóra, drogi oddechowe, narządy płciowe i drogi moczowe.
Sposoby, w jakie probiotyki utrzymują psy w zdrowiu
O FOS (FRUKTOOLIGOSACHARYDACH)
FOS to rozpuszczalne włókna i prebiotyki, które wspierają wzrost korzystnych drobnoustrojów w przewodzie pokarmowym. Wykazano, że zmniejszają (hamują) wzrost szkodliwych bakterii. Biorąc pod uwagę, że FOS nie są w pełni trawione w organizmie, zwiększa to ilość materiału w przewodzie pokarmowym, stymuluje proces wydalania i wspiera regularność wypróżnień.
ZALECANE DAWKOWANIE PRZYSMAKÓW DO ŻUCIA
Dla psów do 15 kg podawaj 1 kawałek do żucia dziennie
Od 15kg do 30kg podawaj 2 kawałki do żucia dziennie, najlepiej po posiłku
Powyżej 30kg podawaj 3 kawałki do żucia dziennie
(1 przysmak do żucia = 3,5 g, co odpowiada 1 miliardowi CFU w 1 przysmaku do żucia)
AKTYWNE SUBSTANCJE
** Bacillus coagulans 3310 CFU / kg
* FOS (fruktooligosacharydy) 33g/kg
* Nie jest uznawana za podstawowy składnik odżywczy według AAFCO Dog Food Nutrient Profiles.
** GanedenBC30TM (Bacillus coagulans GBI-30, 6086)
NIEAKTYWNE SUBSTANCJE
mąka owsiana, gliceryna, suszone drożdże piwowarskie, mąka żytnia, naturalny aromat kaczki, olej rzepakowy, lecytyna sojowa, fruktooligosacharydy, ekstrakt z drożdży, suszone odtłuszczone mleko, suszony produkt fermentowany Bacillus coagulans, pektyna cytrusowa, maltodekstryna, siarczan wapnia.
SKŁADNIKI ANALITYCZNE
Tłuszcz surowy 9,13%
Białko surowe 11,53%
Błonnik 0,66%
Popiół surowy 3,93%
Wilgotność 11,60%