Vincentka to woda mineralna z naturalnego źródła. Zawiera pierwiastki biogenne (zobacz wyciąg z analizy źródła) takie jak lit, rubid, cez, miedź, cynk, wanad, chrom, kobalt w fizjologicznym stosunku proporcjonalnym i jest odpowiednia jako naturalny suplement diety dla sportowców, dzieci, kobiet w ciąży i rekonwalescentów.
Vincentkę jest zalecane stosować po dużych stratach potu, do których dochodzi podczas ciężkiej pracy fizycznej, sportu, pobytu w gorącym środowisku itp.
Może służyć do pokrycia dziennej dawki jodu, wystarczy wypić 25 ml (jeden łyk). Vincentka jest środkiem wspomagającym po alkoholowych ekscesach.
Wielkość opakowania to 700 ml.
Dawkowanie i sposób użycia
W razie potrzeby zaleca się picie Vincentki 2 razy dziennie w dawce około 250-350 ml, najlepiej na czczo przed śniadaniem i przed kolacją.
Zalecany czas stosowania to 15-20 dni. Vincentka może być pita na zimno lub podgrzana. Po użyciu nie jest wskazane picie ani jedzenie przez pół godziny.Vincentkę można używać do rozcieńczania soków owocowych, do dressingu sałatek warzywnych, do popijania podczas spożywania alkoholu i kawy.
Schłodzona i zmieszana z wysokiej jakości wytrawnym winem w proporcji 1:1 jako spritzer, smakuje doskonale, zmniejsza kwasowość wina.Inne sposoby użycia to płukanie gardła, płukanie nosogardzieli lub inhalacja.
SKŁAD
Preparat zawiera pierwiastki biogenne, takie jak lit, rubid, cez, miedź, cynk, wanad, chrom, kobalt w fizjologicznym stosunku proporcjonalnym.
Ostrzeżenie
Nieodpowiednie dla dzieci poniżej 3 lat.
Nie jest przeznaczone dla osób z niewydolnością nerek.
W przypadku chorób nerek i obrzęków kończyn dolnych skonsultuj stosowanie z lekarzem.